Вижте всички статии

Огледалото, като част от интериора

Огледалото, като част от интериора

                    Огледалото, като част от интериора

 

        С помощта на огледало лесно може да преобразите дадено пространство. Може да го използвате за украса, да придадете дълбочина на помещението, да допринесете за усещане за простор, да подобрите естествената светлина (да го използвате като прозорец, когато няма такъв) или просто да добавите тон на стените.

 

          Предвид всичко това, Ви предлагаме няколко интересни идеи за декорация с огледала, от които можете да се вдъхновите и да превърнете този практичен аксесоар в нещо, което е красиво и привлича погледа.

 

В някои от пространствата огледалата всъщност са задължителни. Например баня без огледало е непълна и непрактична.

 

Материали като тухла и камък придават много измерения, а в малка баня, оползотворяването на стените е много важен момент. Стенно огледало от пода до тавана визуално удвоява разкошните архитектурни елементи. За пълен завършек може да добавите цвят с аксесоари за баня.

 

Това, че имате двойни мивки, не означава, че имате нужда от двойни огледала. Разбийте симетрията с едно огледало, което се простира от единия край на стената до другия. Ако зад огледалото има скрит шкаф, още по-добре, тъй като едно голямо огледало ще удвои пространството за съхранение.

 

Но ако все пак обичате симетрията и държите на нея. Двойните огледала освобождават пространство на стената за допълнително осветление между двете огледала, които не бихте могли да имате с цяло голямо огледало.

 

Овалното огледало, поставено по-ниско на стената го прави едновременно удобно за деца и заинтригува.

 

Може да изберете овални огледала, които да отразяват заоблени мивки.

Смело може да използвате огледала като орнамент за стена във всяка стая.

 

Може да ползвате различни изпъкнали геометрични фигури за създаване на 3D визуален ефект.

 

Рамката на огледалото е истинската фокусна точка на целия декор. Има много интересни и оригинални идеи, които да проучите в този смисъл. Бронзовата рамка на огледалото подчертава останалите детайли. Придава блясък навсякъде.

 

Кръговите огледала са особено красиви. Те често се използват като декорация за стени в дневни, а понякога се слагат по няколко. Защо не и комбинация от две съвпадащи огледала с различни пропорции.

 

Говорейки за комбинации, помислете и за идея за две огледала с един и същ размер, поставени едно над друго за да подчертаете височината на стаята.

 

Или да украсите празна стена с няколко малки огледала с различни форми и пропорции. Това би била един вид стена на галерия с огледала върху нея, вместо произведения на изкуството.

 

Забавно е да се работи и с големи огледала. Интересна идея е да се постави голямо огледало в хола, на стената зад дивана или на стената срещу голям прозорец, така че да може да отразява гледката и да направи стаята да изглежда по-голяма.

Висящо огледало е игриво и стилно.

 

Има много различни начини за декориране на пространства с огледала. Инсталирането на огледала по стените е много често срещана практика, но ако например изберете високите и тесни огледала или за голямо огледало в рамка, може просто да го оставите да се облегне отново на стена по небрежен начин.

 

Понякога огледалата са като орнаменти, а в някои случаи те дори са интегрирани в дизайна на определени мебели като начин да ги направят по-привлекателни.

 

Оставяме на Вашето въображение да сътвори още интересни идеи за огледала в интериора.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари