Вижте всички статии

Тенденции в интериорния дизайн през 2022 година

Тенденции в интериорния дизайн през 2022 година

В продължение на хилядолетия тенденциите в интериорния дизайн се използват като помощни средства в опитите ни да намерим вътрешен мир и хармония.

През 2022 г. – трета поредна година в глобална пандемия – водещите тенденции в интериорния дизайн са фокусирани върху това да ни накарат да се чувстваме спокойни и удовлетворени. „Има все повече изследвания, които показват прякото влияние, което нашите домове имат, не само върху настроението ни, но и върху цялостното ни здраве и благополучие“, казва интериорният дизайнер Тимъти Кориган.

Във времето, в което живеем домовете ни са се превърнали в основна среда на нашия живот: местата на които работим, спим и комуникираме.

 

 

Водещите тенденци през 2022г, според някои от най-талантливите дизайнери в бизнеса

 

Цвета на 2022 година: Very Peri

Институтът Pantone наскоро обяви "Very Peri" за свой цвят на 2022 г. Смело синьо с виолетово-червен подтон, който можете да очаквате да видите във всичко - от мебели до декор.

„Very Peri показва весело, радостно отношение и динамично присъствие, което насърчава смелата креативност и изява на въображението.“ — Леатрис Айсман, изпълнителен директор, Pantone Color Institute

 

3D изкуство

„Ще видим тласък към 3D изкуството през 2022 г. Хората искат да добавят причудливост, интрига и живот към плоските стени, докато продължаваме да прекарваме повече време в домовете си. Всяко изкуство, което изскача от стената и може да бъде конфигурирано по различни начини, ще бъде много популярно тази година." — Лорън Бехфарин Дизайн